(+47) 7700 1800 nsk@nsk.as
13/07/2022
Talentjakten fortsetter – møt vår sommerintern!
Batteri Hybrid Brønnbåt

Inspirert av #Sparebank1 Nord Norges #1000 jobber-prosjekt, er vi stolte over å presentere årets sommerinterns i NSK Ship Design. 

NSK er kontinuerlig på jakt etter nye talenter. Årets «talentjakt» resulterte i to sommerninterns. Først ut å presenteres, Simen Sandseter fra Trondheim. Simen har akkurat fullført tredjeåret i sitt femårige løp mot en master i Marin teknikk ved NTNU i Trondheim. 

Simen har snart vært fem uker hos oss i Harstad, og etter en kort og velfortjent ferie, skal han prøve seg på nye fem nye uker ved vårt Trondheimskontor. Målsetningen er at Simen skal få innblikk og erfaring i arbeidshverdagen som designer og hvordan det er å være ansatt i NSK.

Hvorfor akkurat NSK, Simen?

– Jeg ble tidlig nysgjerrig på skipsdesign og skrog da jeg begynte med seiling. Ettersom jeg er fra Trondheim var det en fordel at NSK har kontorer der, og i tillegg liker jeg meg godt i Nord-Norge. 

Da jeg så stillingsannonsen til NSK nølte jeg ikke med å sende en søknad. Jeg så at dette var noe jeg kunne tenkt meg å jobbe med etter studiene. Jeg visste at NSK var et designkontor som er ledende innenfor akvakultur, og fikk inntrykket av et miljø som var framoverlent med stabile og flinke folk. 

Samtidig er Harstad og Trondheim byer jeg trives godt i, og steder jeg gjerne kunne tenkt meg å jobbe. NSK kunne tilby en svært variert og allsidig arbeidshverdag der sommerstudentene kunne få bli med på nesten alt NSK bedriver i to forskjellige byer. Det synes jeg virket spennende. Med grunnlag i det jeg har opplevd til nå, tror jeg det er få av mine medstudenter som har en så variert arbeidshverdag som meg.

Hvilket inntrykk sitter du igjen med ift. forventningene før du startet?

Jeg hadde begrenset kunnskap om hvordan skipsdesignere jobber, men jeg har lagt merke til at folket her holder et høyt faglig nivå og har fokus på å disponere tiden sin på en effektiv måte. Jeg er også positivt overrasket over det gode samarbeidet både internt her i Harstad og med kontoret i Trondheim.

Hvordan vil du beskrive arbeidsoppgavene du har hatt?

Det har vært variert. Jeg har blant annet vært med på kontroll om bord i tre forskjellige typer fartøy og sett hvordan det foregår. Jeg har også fått nyttig erfaring i å tegne i 2D og 3D på ulike prosjekter og sett viktigheten av dette for skipsdesignere. Det har vært givende å jobbe med prosjekter som jeg så tidlig ser resultatene av.

Men det kommer også en tid etter jobb – hvordan har det vært å bo i Harstad i sommer?

Det har vært fint! Det er enda mer å gjøre her enn jeg trodde. Jeg har bl.a. klatret mye takket være en veldig hjelpsom lokal klatreklubb. Harstad har en flott natur rundt seg og man kan oppleve mye i nærområdet – i tillegg til at både Lofoten og Vesterålen er bare noen timer unna med bil. Det hjelper også på at det stort sett har vært godvær mens jeg har vært her. 

– Vi i NSK er veldig fornøyd med å ha sommerinterns på kontorene. Simen har vist seg som en dyktig og lærevillig person. Han har bidratt positivt i de prosjektene han har vært involvert i, og i tillegg glidd rett inn det sosiale miljøet på kontoret. Og enda har Simen over en måned igjen hos oss – vi gleder oss til fortsettelsen(!), sier en entusiastisk «fadder» og sivilingeniør, Benjamin Berntsen, som selv gikk ut fra Marin teknikk-studiet ved NTNU i fjor (våren 2021). 

Se våre andre nyheter